Statiuni Bulgaria

       

TARIFE EARLY BOOKING LITORAL BULGARIA 2019

VARA_2019_-_DUNI.doc 400.50 KB
VARA_2019_-_NISIPURILE_DE_AUR.doc 1.02 MB
VARA_2019_-_SUNNY_BEACH.doc 1.19 MB
VARA_2019_-_OBZOR_BYALA.doc 328.00 KB
VARA_2019_-_BALCHIK_KAVARNA.doc 254.50 KB
VARA_2019_-NISIPURILE_DE_AUR-ZONA_CHAIKA.doc 138.00 KB
VARA_2019_-_NESSEBAR.doc 240.50 KB
VARA_2019_-_SF_CONSTANTIN_SI_ELENA.doc 289.50 KB
VARA_2019_-_SVETI_VLAS.doc 219.00 KB

       

AQUAMANIA-ORAR DE FUNCTIONARE:
Aqua park-ul AQUAMANIA este deschis zilnic intre 10:00 - 18:00 (lunile de vara).


Pe 01 August 2014 , proiectul primului aqua park din Albena - AQUAMANIA, a fost finalizat. 
    Aqua park-ul este construit pe o suprafata de aproximativ 40.000 metri patrati, intre Casino Variete si Club Ralitsa Superior, in zona de parc a statiunii, la intrare in Albena.
    Aqua park-ul detine tobogane unice, de calitate superioara, potrivite pentru toate varstele, ce garanteaza turistilor multa distractie, momente de neuitat dar si adrenalina!
    Pentru clientii cazati in Hotel Primasol Ralitsa Superior, Hotel Primasol Ralitsa Superior Aqua Club, Hotel Primasol Ralitsa Superior Garden, Vilele Primasol Ralitsa Superior Aqua Club, Hotel Vita Park si Vilele Vita Park - intrarea la AQUAMANIA va fi gratuita, alaturi de utilizarea piscinelor, toboganelor, sezlongurilor si umbrelelor (in functie de disponibilitate).

O adevarata magie de apa se intinde pe o suprafata de aproximativ 30000 metri patrati in statiunea Albena din Bulgaria. Acest parc acvatic futurist se intinde pe o suprafata de aproximativ 5 terenuri de fotbal, cu fel de fel de atractii acvatice pentru copii si adulti.

Vizitatorii parcului Aquamania au posibilitatea sa incerce cele 4 benzi de 314 metri lungime ale ProRacer-ului/ fiecare banda avand o latime de 78,5 metri, cel mai popular tobogan de curse. Turnul inalt de 20 metri ii va conduce pe turisti catre un alt tobogan al adrenalinei: mega-toboganul Mammoth - de 183 metri lungime unde familia se poate bucura impreuna de calatoria prin mega-tubul.

Rauri serpuiesc in jurul copacilor umbriti (Lazy River), fluxuri de apa se izbesc in canioane stancoase (River Wild), fantani fascinante explodeaza in culori si forme, in timp ce interiorul este sculptat in pietre milenare. Se poate trage la tinta cu jeturi de apa, aruncari cu bombe de apa iar efectele speciale sunt declansate in tot jurul parcului.

Copiii se vor bucura de un paradis al locurilor de joaca pline de culoare, atractii acvatice precum Kids Tornado, Kids Race, Kids Twister, Kids Mini River, efecte acvatice fascinante precum Turtle Space Deck, Turtle Fountain si Laguna Balboa/ spatiu de joaca si multe altele. Copiii vor descoperi de asemenea un dispozitiv de transport misterios, o poarta stelara, care ii vor “teleporta” intr-o luma a bucuriei si imaginatiei.

Chiar langa KIDS ZONE se afla Galaxy Pilot's Bar/ Pool Bar cu povesti pe pereti ale civilizatiilor extraterestre si alfabete pierdute.

Tunelul Star Tunnel spatios si aerisit / Snack barul construit pe doua etaje/ este punctul de intalnire al celor care decid sa se relaxeze cu o bautura proaspata si o gustare usoara pe umbrita terasa.

Casa Calea Lactee este un salon de inghetata care isi va primi invitatii cu tentatii racoroase de la intrarea in parcul acvatic pana in apropierea zonei de magazin.

 

INTERNET Wi-Fi GRATUIT

Una dintre cele mai importante noutati pentru sezonul ce urmeaza este liberul acces la internet in cadrul statiunii, inclusiv pe plaja.Pentru a avea parte de o vara racoroasa alaturi de familie si prieteni, este necesar sa petreceti ceva timp intr-un AquaPark. Atmosfera de aici va va bine dispune si relaxa, simtind astfel ca este cu adevarat VARA.

1. Aquapolis - NISIPURILE DE AUR
Parcul de distractii AQUAPOLIS este considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri de distractii din Europa de Est. Acesta este primul din Bulgaria construit intr-un stil unic, Mediteranean-Mauritian.
Parcul este localizat in partea de Nord-Est a statiunii Nisipurile de Aur, cu acces din strada principala ce leaga statiunea de Riviera si Albena.
Toboganele Wild River, Niagara, Black Hole, Slide Slalom si Kamikadze stau la dispozitia turistilor. Deasemenea puteti gasi o piscina mare cu zona Balneo, dar si Jacuzzi si Hydromasaj.
Pe copii ii asteapta toboganul Dragon Ride, dar si alte tobogane de diferite dimensiuni si piscine special amenajate.
Puteti deasemenea sa serviti o gustare la restaurantul "Ambrosia”, restaurantul a-la-carte "Arcadia”, pool-bar "Neptune” si snack-bar"Alcazar.


2. Action Aquapark - SUNNY BEACH
Action Aquapark are cea mai amuzanta si inspirata locatie de pe coasta Marii Negre. Parcul este situat în partea de vest a statiunii Sunny Beach. Acesta ofera atractii pentru fiecare gust şi fiecare vârstă. 13 tobogane, cocktail-baruri (oferind băuturi proaspete şi racoritoare) si restaurante. Atractii includ Kamikadze, Twister, Niagra, Black Hole, Crazy River, Hydro-tube, Mega slide, Water Castle, Lazy River, Wave Pool, dar si piscina pentru adulti si piscina si loc de joaca pentru copii.


3. Aqua Paradise - NESSEBAR
Acest paradis este desfasurat pe o zona de 30 000 metri patrati in vestul statiunii Nessebar. Acesta aquapark are peste 20 de atractii, tobogane, tunele, piscine. Acestea impresioneaza atat prin dimensiune, cat si prin siguranta oferita. Lungimea totala a acestor tobogane depaseste 650 de metri si se desfasoara printre castele exotice, piscine, restaurant, baruri.
Toate aceste fac din Aqua Paradise - Nessebar, cel mai frumos loc de distractie pentru adulti si copii, din Bulgaria.


4. Aqua Planet - PRIMORSKO
Aqua Planet este situat in statiunea Primorsko, la 40 km sud de Burgas. Aqua-park-ul are tobogane cu apa si piscine extraordinare. Parcul este mic, nu este aglomerat, si face parte dintr-un complex sportiv mai mare, cu centru wellness si spa, terenuri de volei si baschet si o sala de fitness.
Aqua Planet Primorsko este locul perfect pentru petreceri de familie, zile de nastere si distractie.


5. Aqua Park Kuban - SUNNY BEACH
Aqua park-ul din cadrul hotelului Kuban este cel mai vechi din Sunny Beach. Oaspetii hotelului si ai Aqua-park-ului se pot bucura de atractiile urmatoare: Kamikaze, Curving Dragon, Black Hole si alte tobogane.
Deasemenea mai sunt si doua baruri si un restaurant mexican ce servesc specialitati gastronomice ce satisfac si cele mai pretentioase gusturi

Bulgaria - Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Bulgaria.

Intrarea în Bulgaria este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.


Numere de urgenţă:

112 – servicii de urgenţă

166 – poliţie

160 – pompieri

150 – salvarea

Atenţie! Dacă sunaţi din greşeală la 112, nu închideţi! În caz contrar, vi se poate trimite o maşină în locul în care vă aflaţi, pentru a vedea dacă totul este în regulă!
 

Condiţii privind traficul auto 

Circulaţia auto

Toate reglementările privind circulaţia pe drumurile publice sunt similare cu cele româneşti în domeniu.

Plata utilizării drumurilor publice se efectuează la intrarea pe teritoriul Bulgariei, existând un sistem similar vignetei româneşti. Sunt necesare cartea verde a autoturismului, talon de înmatriculare şi permisul de conducere.  

Centura de siguranţă 

Este obligatorie folosirea centurii de siguranţă.

Folosirea telefonului mobil la volan

Este interzisă utilizarea telefoanelor mobile de către şofer, în timpul deplasării cu autoturismul. 

Parcarea

În marile oraşe există parcări amenajate, prevăzute cu aparate de taxare şi/sau personal de pază şi de încasare a taxelor de parcaj. În cazul parcării neregulamentare sau unde această manevră este interzisă, este posibilă tractarea de către autorităţi a autoturismului la un parcaj special, de unde poate fi recuperat numai după perceperea taxelor aferente. 

Aparatele anti-radar şi de detectare a radarului

În Bulgaria este interzisă folosirea aparatelor anti-radar şi a detectoarelor de radar. 

Permisul de conducere:

Permisul de conducere românesc este valabil în Bulgaria.

Atenţie! Autorităţile de poliţie reţin cu mare uşurinţă permisele de conducere, chiar şi pentru depăşiri ale vitezei maxime admise cu numai 5 km/h. Precizăm, de asemenea, că în cazul în care este reţinut permisul, cetăţeanul român are obligaţia însoţirii ofiţerului de poliţie la secţie unde se achită contravaloarea amenzii şi se ia la cunoştinţă despre condiţiile în care permisul îi va reveni în posesie. Precizăm că procedura prevede ca permisul să fie transmis Ambasadei României la Sofia, numai după expirarea perioadei de suspendare şi plata amenzii contravenţionale.

De asemenea, precizăm că poliţia locală are obligaţia asigurării unui translator de limbă română sau de largă circulaţie, pentru a uşura comunicarea. Foarte important, cetăţenii care consideră că sunt victimele unui abuz al poliţiei, pot contesta procesul verbal de contravenţie, în termen de 7 zile lucrătoare”.

 

Informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie

În caz de accident uşor, notaţi elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat în accident şi ale societăţii de asigurare a acestuia.

Dacă în urma accidentului sunt răniţi, chemaţi poliţia locală, după ce aţi acordat primul ajutor. Adresaţi-vă pentru sprijin partenerului societăţii de asigurări din Bulgaria.

Păstraţi documentele de plată până la înapoierea în ţară pentru a le prezenta societăţii de asigurare.

Dacă sunteţi membru al ACR (Automobil Clubul Român), puteţi beneficia de asistenţă apelând telefonul de permanenţă al acestei asociaţii.

Telefoane utile pentru informaţii privind traficul sau conduita în caz de accident:

Serviciul de urgenţe – 112

Poliţia – 166

Salvarea – 160

 

Reglementări vamale 

Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: ţigări: 200 bucăţi, 1 litru băuturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apă de toaletă.

Conform legislaţiei bulgare, la intrarea în Bulgaria se declară bunurile deţinute, precum şi sumele în leva sau valută, însumând peste 10.000 euro.


Utilizarea cărţilor de credit 

În Bulgaria sunt acceptate toate tipurile de cărţi de credit. Acestea pot fi folosite la majoritatea distribuitorilor de produse sau servicii unde sunt afişate însemnele cardurilor şi pot fi utilizate la orice bancomat (ATM). Bancomatele eliberează bancnote naţionale.  

 
Regimul medicamentelor 

Sunt excluse atât la intrare cât şi la ieşire drogurile de orice tip şi substanţele dopante.

Atenţie! Nu luaţi cu dumneavoastră decât cantităţile de medicamente strict necesare!

Vă recomandăm să aveţi la dumneavoastră reţeta medicului pentru medicamentele care depăşesc sfera celor uzuale.

Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de reţetă.


Regimul animalelor de companie 

Pentru spaţiul UE, aveţi nevoie de paşaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar şi trebuie să conţină informaţii despre vaccinarea antirabică.

Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Până în iulie 2011, se acceptă, de asemenea, şi un tatuaj lizibil.

 

Ambasada României în Republica Bulgaria

Adresa: B-dul Mihai Eminescu nr. 4, Sofia
Telefon: 00359-2-971.28.58;  00359-2-973.30.81
Fax: 00359-2-973.34.12
Web: http://sofia.mae.ro
E-mail: ambsofro@vip.bg

Secţia Consulară

Adresa: Str. Shipchenski Prohod nr.1, Sofia
Telefon: 00359-2-973.35.10
Fax: 00359-2-973.34.12

Telefon urgenţe: 00359-884.137.482 (între orele 17:30 - 8:30 şi în zilele de sărbători legale)

Ambasador: Dl. Anton PĂCUREŢU

 SURSA: Ministerul Afacerilor Externe ( http://www.mae.ro/node/3170 )

 

 

 

 

 

Mai mult de jumatate din suprafata Bulgariei este acoperita de dealuri si munti, dominati de Muntii Balcani, ce fac legatura dintre Dunare si Marea Egee, urmati de Muntii Rodope, ce delimiteaza granita cu Grecia in sud si se contunua cu Muntii Rila, in care varful Musala atinge cea mai impresionanta cota. 

ALBENA

Albena este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe coasta Marii Negre beneficiind de o locatie excelenta, ideala pentru serviciile de calitate superioara puse la dispozitie de catre gazde. Albena are tot ce va doriti: sporturi, locuri pentru distractie, baruri de noapte si discoteci, sali de conferinta, tratamente balneo si de infrumusetare. Albena este o incantare pentru toate varstele oferind fiecarui turist ceea ce isi doreste.


Plaja din Albena are 5 km lungime si 150 m latime, intinzandu-se de-a lungul unui golf pitoresc. Statiunea se afla la 30 km de Varna, localitate in care functioneaza si un aeroport international.

Albena este o statiune preferata de familii in principal datorita facilitatilor oferite copiilor si tinerilor inclusiv gradinite si cluburi pentru copii. Combinatia rara de aer proaspat, apa curata, paduri luxuriante si o bogata varietate de plante si vegetatie, face din Albena locatia perfecta pentru vacantele unei familii.

Pe langa cele 42 de hoteluri, mai trebuie mentionate 19 piscine cu apa minerala, 13 terenuri de tenis, 7 terenuri de fotbal, 12 piste pentru bowling, un club modern de calarie, o sala multifunctionala pentru sporturi.

NISIPURILE DE AUR

NISIPURILE DE AUR are un climat specific pe litoralul din bulgaria - ploua putin, iar caderile abundente de zapada sunt extrem de rare.

Turisti din toata Europa sunt atrasi la Nisipurile de Aur, de unicitatea prin care sunt conbinate nisipul fin si auriu, apa limpede si vegetatia abundenta .

Statiunea Nisipurile de Aur se afla la 17 km de Varna si poseda o plaja lunga de peste 3 km si lata pana la 100 m.

Temperatura medie in Statiunea Nisipurile de Aur pe timp de vara este situata intre 27 - 30C iar temperaturile medii ale apei variaza intre de 25– 28C.

Nisipurile de Aur beneficiaza de hoteluri noi sau renovate in proportie de peste 90% din intregul disponibil de cazare turistica al statiunii, hoteluri si unitati de cazare ce ofera cele mai bune conditii si servicii pentru petrecerea vacantei/sejurului pe litoralul bulgaresc al Marii Negre.

KONSTANTIN & ELENA

Statiunea de vara KONSTANTIN & ELENA va asteapta, la 10 km de Varna, cu hoteluri noi, primitoare si servicii turistice de cea mai buna calitate la preturi excelente. Statiunea este inconjurata de un minunat parc si beneficiaza de ape minerale si ape termale.

SUNNY BEACH

SUNNY BEACH este o statiune a litoralului Bulgaresc, localizata la doar 400 km de Bucuresti - drumul pana la statiunea SUNNY BEACH nu poate dura mai mult de 10 ore

SUNNY BEACH are o geografie ce conbina la modul magic marea cu muntele intr-un golf de o mare frumusete.

SUNNY BEACH - Munte si mare, parcuri magnifice, ape lipsite de maree... argumente puternice pentru recreere

Statiune Sunny Beach disponibilizeaza la un bun nivel al serviciilor diverse posibilitati de agrement ca: surfing, yacht de elita, scoala de calarie, diving, motoscutere, minigolf, cricket, bowling, biliard, tenis, fotbal, baschet, parapanta, schi-jet, surfing, windsurfing, tir cu arcul, volei .

SUNNY DAY

SUNNY DAY se afla la aproximativ 10 km nord de Varna si 8 km la sud de statiunea Nisipurile de Aur, foarte apropiata, aproape lipita de statiunea Sf. Constantin si Elena.

SUNNY DAY este o statiune mica ce are insa o plaja suficient de mare pentru numarul de locuri de cazare pe care il ofera.

SUNNY DAY este o solutie potrivita pentru un concediu de lux, departe de ochii lumii.

Statiunea SUNNY DAY pune la dispozitia turistilor de 2 baze de tratament moderne, incadrate de personal calificat si dotari moderne ce asigura mai mult de 100 tratamente medicale (tratamente balneare bazate pe ape minerale, namol, masaj etc).
In bazele de tratament din statiunea SUNNY DAY sunt tratate boli cardio-vasculare si boli ale aparatului locomotor, dar sunt bine puse la punct si programe de tratament anti-stress, ceea ce aduce un plus de odihna si recreere pentru concediul dvs.

NESSEBAR

Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa amplasat intr-o mica peninsula, in apropiere de cea mai mare statiune din Bulgaria – Sunny Beach.

Orasul a fost martorul dezvoltarii de-a lungul timpului a catorva civilizatii, cele peste 40 de biserici, constituind unul dintre cele mai puternice centre ale ortodoxiei in aceasta parte a Europei.

In acest oras pot fi intalnite unele dintre cele mai bine conservate cladiri din Evul Mediu. Indiferent in ce statiune din Bulgaria alegeti sa petreceti concediul – o excursie la Nessebar nu trebuie neglijata.

Aflat pe lista UNESCO, pentru cladirile sale foarte bine pastrate, la Nessebar va recomandam si o cina la un restaurant cu specific bulgaresc, admirand in acelasi timp o priveliste unica.

PRIMORSKO

Primorsko este o statiune si un centru de tineret in acelasi timp. Este situat la 52 k sud de Burgas si vestit pentru plaja lunga si gratioasa de 10 km, una dintre cele mai frumoase de pe coasta bulgara.

In 1998 Primorsko a fost recompensata cu prestigoasa distictie Blue Flag – o recunoastere a puritatii naturii in aceasta regiune. Cu siguranta aceasta statiune merita vazuta.

WHITE LAGOON

Statiunea White Lagoon - Hotel White Lagoon 3 *** ofera conditii moderne de petrecere a concediului si o cazare confortabila.

Este situat pe un mic deal ceea ce ii asigura o vedera pitoreasca asupra golfului

White Lagoon beneficiaza de o locatie unica, si este o destinatie ideala pentru turistii care vor sa se relaxeze intr-o liniste deplina, departe de 'ochii lumii'.

     
Copyright 2007 Radian Comtur -

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.