Grecia

paralia2[1].jpg
 
 
S05GRSKG_res01[1].jpg

HALKIDIKI.Este faimoasa peninsula greceasca,formata din 3 brate,3 peninsule mai mici:Kassandra,Sithonia si Athos.Kassandra este cel mai vestic brat,recunoscut pentru plajele sale de nisip si stancoase,dar si pentru padurile intinse.Aici sunt numeroase hoteluri,taverne,discoteci,baruri,facilitati pentru sporturi nautice.Sithonia este bratul din partea centrala.Este o imbinare de nou si vechi,de mare si pamant.Athos este cel de-al treilea brat,locuit in exclusivitate de calugari.Este acoperit de intinse paduri de pin.Accesul este permis numai barbatilor.

 

 

40[1].jpg

SALONIC.Este al doilea oras ca marime din Grecia.Ca marturie a istoriei sale tumultoase stau numeroasele constructii,biserici si turnuri majestoase,cu ar fi: Arcul lui Galerius,Biserica Sf. Dimitrie si Turnul Alb. Pentru cei pasionati de aventuri extreme si senzatii tari exista langa Salonic parcul acvatic Waterland cu numeroase topogane pentru diverse categorii de varste.In fiecare an Salonicul este si gazda mai multor evenimente si manifestari culturale si comerciale,precum Targul International din Salonic(organizat anual in luna septembrie),Festivalul International de Film(anual in luna noiembrie)si Targul International de Carte(in luna mai).

 

the-parthenon[1].jpg

ATENA.Orasul miracol.Este cel mai vizitat oras al Greciei.Mostenirea erei clasice este inca vizibila in oras datorita monumentelor antice si obiectelor de arta,cel mai impresionant fiind Partenonul de la Acropole.Mai jos de Acropole se gaseste Teatrul Herod Atticus,construit de catre romani in 161 e.n. si folosit astazi pentru concerte de muzica clasica,spectacole de balet,diverse manifestari culturale.La mica distanta se afla Teatrul lui Dionysios,primul teatru din piatra si un adevarat camin pentru Sofocle,Eschil sau Aristofan.Localnicii sfatuiesc turistii sa vina la Acropole dimineata sau seara din cauza temperaturilor care devin insuportabile in timpul zilei.

 

 

 

     
Copyright 2007 Radian Comtur -

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.