vara.jpg
 
bannercreator-nu3.gif
bannercreator-nu.gif
bannercreator-nu2.gif
bannercreator-nu7.gif
bannercreator-nu6.gif

BANNER_2.gif

Discount Hotels


PARTENER Turcia, Egipt...SEJUR AVION IBIZA

IBIZA 2012 - distractie maxima!

 

 

Este situat in zona de sud-est a insulei, avand o economie bazata pe turism si servicii. Este orasul principal al compexului insular si are statut de capitala, asigurand servicii de administratie pentru restul municipalitatilor si pentru Formentera. Numarul total de locuitori se ridica la cca 40.000, care isi gospodaresc o suprafata de 11 km patrati, cu trei plaje principale : Figueretes, Talamanca si Playa d’en Bossa.

Portul este un golf natural, unde s-au stabilit initial primii locuitori ai insulei. Aceasta este principala cale de acces spre oras (socotind in aceasta categorie si aeroportul).

Municipalitatea insulei asigura vizitatorilor posibilitatea practicarii diverselor sporturi si activitati culturale.

Din punct de vedere al climei avem o vara calda, iar in sezonul de iarna (octombrie-martie) sunt in medie 6 ore de soare pe zi si o temperatura maxima cuprinsa intre 14-23 grade celsius, iar cea minima in jur de 7-15 grade celsius (deci o temperatura medie anuala de cca 15 grade C).

Insula este locuita deja de cca. 2600 de ani, inca din perioada Fenicienilor, fiind declarata Patrimoniu al Umanitatii in 1999. Structura urbana , Dalt Vila a fost construita din piatra originala, ce poate fi vazuta azi sub forma castelului Almudania. Dalt Vila este inconjurata de un zid ce dateaza din sec.16; a fost construit de ingineri italieni cu influente renascentiste si avand un rol de aparare.

In partea superioara a orasului se poate vedea Catedrala, care a fost construita in secolele 14-16 intr-un stil Gotic-Catalan, si renovata ulterior in sec.18 cu influente Baroc. Cladirea Universitat adaposteste Muzeul de Arheologie si se afla in aceeasi zona. La capatul acestei zone a orasului se fac lucrari de restaurare la Castel si Palatul Almudania, construit in stiluri diferite. Alte cladiri de referinta ar mai fi : primaria, Biserica Santo Domingo, Placa de Vila.

SANTA EULARIA DES RIU

Numele orasului dateaza din sec.16, cand localnicii au decis sa construiasca o biserica in cinstea sfantului cu acelas nume, datorita distantei prea mari de parcurs pana la orasu Ibiza.

Orasul are doua zone preferate de catre turisti: Cala Llonga si Es Canar, unde se gasetse si piata de produse hippy Punta Arabi.

Raul din aceasta zona este de altfel si singurul din Insulele Baleare, desi este deja secat; in orice caz, el va fi mereu legat de istoria si evolutia orasului.
Primul lucru care se va putea vedea la intrarea in Santa Euralia de Riu este Puig de Missa, pe varful careia se afla catedrala construita in 1568.

IBIZA, PATRIMONIU AL UMANITATII

 

 

In 1999 Ibiza a fost declarata Patrimoniu al Umanitatii de catre UNESCO. Acest lucru a vizat in mod special fortificatia Dalt Vila, fondata inca de pe vremea Fenicienilor. De-a lungul timpului, civilizatii precum Fenicienii, Romanii si Crestinii si-au lasat amprentele asupra acestui edificiu. Dupa cum am mai spus, avem de asemenea cladiri de referinta precum : Catedrala (sec.14-16), Muzeul Arheologic Dalt Vila si Muzeul de Arta Contemporana. In Puig des Molins Necropolis din oras si in Sa Caleta Punic din Sant Josep de sa Talaia a fost descoperita o mica enclava in apropiere de mare, care a fost prima asezare a Fenicienilor cand s-au stabilit pe insula.

Vom gasi aici si cel mai important bioclimat din Marea Mediterana, denumit Preeriile Posidonia , care se gaseste in adancurile apelor insulelor Ibiza si Formentera. Acestea produc o mare cantitate de oxigen si sunt habitatul a sute de specii de vietuitoare.

Pilonii care stau la baza bogatiilor Ibizei sunt : frumusetea, cultura si ecologia.

BUCATARIE

Insula are o mare varietate de restaurante, multe dintre ele avand o faima internationala. De exemplu:

  • ensalada payesa, facuta din cartofi, vinete, ardei, rosii si ceapa, toata fiind prajite in ulei.
  • Sofrit pages, un amestec de carne de miel si pui, condimentat si servit cu cartofi.
  • Flao , mancare traditionala dulce, facuta din branza verde si menta
  • Orlettes, mancare servita in timpul marilor sarbatori
  • Vinurile traditionale
  • Lichioruri locare : herbas , frigola

 FOLCLOR

Ibiza are si altceva de vazut in afara de splendorile sale naturale. Totul are aici o aura de autenticitate; ne referim acum la personalitatea si locatia acesteia. Traditiile s-au imbogatit odata cu trecerea timpului si a diverselor civilizatii care au salasluit pe meleagurile ei. Dansurile au un aer primitiv, subtil si dinamic. Au castigat o multime de premii la festivale nationale si internationale. In aceste dansuri, barbatul invita femeia la dans cu o pereche de castanete. Costumele sunt in culori deschise care contrasteaza cu hainele de uz zilnic sau cele imbracate in mod normal de catre femeile casatorite, care au culori inchise. Bijuteriile au influente puternice ale civilizatiei Feniciene, fiind in general din aur. Ca si incaltari, se poarta espadrilele. Parul este purtat intr-o coafura simpla, prins intr-o coada la spate.

In fiecare Joi pe durata verii are loc o expozitie de folclor la Dant Miquel la orele 6.15 pm in piata bisericii (de intrebat la oficiile de turism) .

 

TARIFE IBIZA 2012

     
Copyright 2007 Radian Comtur -

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.