Sejur Egipt avion din Cluj 2021

EGIPT - REGULI DE CĂLĂTORIE 

INFORMAȚII UTILE

REPREZENTANȚĂ DIPLOMATICĂ
Ambasada României în Republica Araba EGIPT
6, El-Kamel Mohamet street, Zamalek, Cairo
Tel.: 0020-2-27360107, 0020-2-27359546
Fax: 0020-2-27360581
Mail:roembegy@link.net 

REGULI DE INTRARE ÎN ȚARĂ
Pentru intrarea în țară cetățenii români au nevoie pașaport valabil 6 luni de la întoarcere și de viză de intrare. Colaboratorul local CET acordă asistență la aeroport pentru procurarea vizei. Taxa de viză și de asistență este 25 euro/persoană, sumă ce se poate achita la rezervare sau la aeroport la sosire. Viza poate fi procurată și individual la Secția Consulară a Ambasadei Egiptului, sau la fața locului.

LIMBA
Limba oficială este limba arabă. În marile orașe și în stațiunile turistice se vorbește de obicei și engleză, germană și franceză.

MONEDA NAȚIONALĂ
Moneda națională este lira egipteană (1 EUR = cca 9,5 LE, 1 USD = cca 7 LE, la data apriției prezentului catalog)

ETI-SERVICE
La sosirea pe aeroport, turiștii sunt așteptați de ghidul nostru, care asigură asistența la transfer. La prima întâlnire de informare, de la hotel, ghidul vă transmite toate informațiile necesare și importante. Vă atragem atenția că în stațiunile Marsa Alam, Port Ghalib și El Quseir ghidul stă la dispoziția turiștilor doar la data și ora dinainte stabilită.

FOTO-VIDEO
În Egipt este strict interzisă fotografierea și filmarea obiectivelor militare. Dacă se dorește filmarea sau fotografierea localnicilor, aceștia trebuie în prealabil întrebați. În incinta celor mai multe obiective este interzisă fotografierea și filmarea: în multe situații aparatele se vor lăsa spre păstrare în timpul vizitei.

ATRACȚII TURISTICE
În cursul vizitelor la muzee și biserici vă rugăm respectați normele de comportament specifice. Nu atingeți exponatele, statuile și pereții sau zidurile. Vă rugăm nu colecționați pietre sau alte obiecte. Aveți grijă la plimbări, se recomandă încălțări adecvate. În timpul slujbelor religioase moscheele și bisericile se vizitează doar din exterior, pentru acesta vă cerem înțelegere. În lăcașele de cult se recomandă ținută adecvată (doamnelor li se interzice purtarea de fuste mini sau pantaloni).

CHELTUIELI SUPLIMENTARE
Vă rugăm țineți cont de faptul, că în Egipt băuturile alcoolice sunt scumpe, îndeosebi cele străine.

ASISTENȚĂ MEDICALĂ
În Egipt este asigurată asistența medicală în cadrul sistemului sanitar public. În stațiuni, cea mai mare parte a medicilor vorbesc engleză sau germană. De asemenea în farmacii, personalul vorbește o limbă de circulație internațională. În complexele hoteliere mari sunt medici de serviciu.

CLASIFICAREA HOTELURILOR
Categoriile menționate în catalog sunt cele stabilite de Federația Hotelieră din Egipt, conform propriilor criterii. Federația reevaluează periodic serviciile hotelurilor, apelând la auditori independenți.

TELEFON MOBIL
Se permite introducerea în țară a telefoanelor mobile. Despre tarife vă rugăm să vă informați de la compania de telefonie mobilă. Gradul de acoperire este foarte bun în stațiuni, în alte zone nu este tot timpul optim.

SERVIREA MESEI
La fel ca în majoritatea țărilor sudice, se recomandă doar consumul alimentelor fierte sau prăjite. Apa de la robinet nu este potabilă, este însă bună pentru igienă.


ORA LOCALĂ
Egiptul se situează pe același fus orar ca și România (CET+1). Excepție aprilie și octombrie, când Egiptul este cu o oră în spate față de România.

RELIGIA
Religia de stat este cea muzulmană. A doua confesie este cea copt-creștină. Ramadanul este lună sfântă pentru muzulmani, se ține post strict de la răsărit până la apus. Ramadanul cade în perioade separate în fiecare an. Pe perioada aceasta unele locații pot fi închise, lucru care poate influența programul circuitelor și excursiilor.

RESTAURANTE
În restaurantele hotelurilor este obligatorie ținuta corespunzătoare. Ținuta necorespunzătoare (de exemplu: costum de baie sau ținută de sport) poate genera nemulțumiri în rândul celorlalți turiști sau ai personalului.

BACȘIȘUL
Salariile sunt foarte mici în Egipt, față de Europa. Astfel se recomandă un bacșiș de 5-10 % din valoarea notei de plată.


HURGHADA
 

Hurghada se situează pe malul Mării Roșii, în lungimea de 30 km. Pe plaja de multe ori nisipoasă s-au construit mai multe complexe hoteliere mari. Hurghada este locul ideal atât pentru amatorii de sporturi acvatice, cât și pentru cei care preferă plaja și soarele. Bazarele din Dahar au o atmosferă tipic orientală, iar canionul colorat din apropiere este parcă un loc desprins din basme, ambianță ce fascinează vizitatorii.
 

Propuneri: shopping în Grand Mall (magazine, restaurante, baruri etc.), plimbare pe faleza Grand Marina, deschisă în 2008, cu vedere superbă spre mare și portul de agrement, incursiune in tumultul orașului vechi Dahar cu mici magazine și bazarul.

MAKADI BAY

Golful Makadi se întinde prelung la circa 30 km sud de Hurghada. Este locul ideal pentru cei care doresc soare și mare ! Plaja cu nisip și apa limpede ca lacrima, de un albastru desăvârșit și o barieară de corali cu o biodiversitate rară oferă locului un renume aparte. În afară de condițiile naturale, o serie de hoteluri de lux, magazine și restaurante stau la dispoziția turiștilor. Golful este tărâmul contrastelor: aici se întâlnește deșertul cu lumea acvatică a Mării Roșii.

Propuneri:

Plimbați-vă în Makadi Mall, puteți găsi aici magazine, boutique-uri, bancomate și o serie de restaurante a la carte dintre cele mai bune.

Savurați aquaparcul de la Sunwing Waterworld Makadi.

Scufundați-vă în apa de un albastru profund și descoperiți fascinantul recif de corali din apropiere !

MARSA ALAM


Fostul sat pescăresc de pe coasta sudică a Mării Roșii este destinația ideală pentru cei care caută liniștea și doresc savurarea armoniei naturii. Localitatea se situează pe o veche arteră comercială ce lega delta Nilului cu Marea Roșie. În afară de micile cafenele și magazine, biodiverstitatea unică a apelor mării fascinează călătorii, făcând din regiune un adevărat paradis pentru scufundări și snorkeling.
 

PORT GHALIB
 

Stațiunea de lux amenajată recent se află la circa 60 km nord de Marsa Alam, în apropierea aeroportului. Plaja străjuiește apele mării pe aproape 4 km, într-un decor pitoresc. În centrul stațiunii, în jurul portului turistic se înșiră o serie de magazine moderne, buticuri, restaurante, baruri și cafenele.  Turiștii pot opta pentru o serie de programe de timp liber pe mare, în oraș, în deșert sau la hotel în centrul wellness. De asemenea, cei care preferă viața nocturnă, se vor simți fără îndoială excelent aici.


Începând cu 01.09.2020 toți turiștii care ajung în Egipt, au obligația prezentării rezultatului NEGATIV al unui test de tip RT-PCR pentru COVID19, efectuat cu maximum 72h inainte de intrarea pe teritoriul statului egiptean.

• testul va fi valabil dacă nu se depășește 72h din momentul recoltării probelor și pana la intrarea in Egipt

• turiștii trebuie sa dețină o copie a rezultatului testului la check-in in aeroportul de plecare din Romania și la punctul de control al pașapoartelor la intrarea în Egipt

rezultatul trebuie sa fie printat, tradus in limba engleza, sa contina datele corecte alte turiștilor, data recoltării probelor, stampila și semnătura laboratorului emitent și sa conțină un cod QR sau filigran ce poate sa ducă pe site-ul oficial al laboratorului în vederea verificării rezultatului

• singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu există alte categorii de persoane exceptate (nici persoanele vaccinate cu doza initiala si rapel- anti Covid).

Călătorii au obligativitatea încheierii unei POLIȚE DE ASIGURARE MEDICALA internaționala care sa acopere șederea in Egipt. (In cazul prezentării simptomelor specifice Covid-19 la destinație, călătorii vor fi transferati la spital iar costurile vor fi acoperite de Asigurarea Medicala ce va fi menționata in Declarația de Sănătate pe care clienții o vor completa înainte de intrarea în Egipt.)


Prezentarea in aeroport trebuie sa se efectueze cu 3h înainte de plecare deoarece operațiunile de îmbarcare și cele vamale durează mai mult, fiind împlinite masurile de siguranța și protecție împotriva Covid-19.

Cetățenii romani au nevoie de un pașaport valabil minim 6 luni (de la data intrării în Egipt) și cu cel puțin o fila libera.

Viza este obligatorie și se poate obține direct din aeroport la sosire sau de la Ambasada Republicii Arabe Egipt din Romania iar costul acesteia fiind de aproximativ 25USD si are o valabilitate de 28 zile.


Pentru ruta Egipt-Romania, este obligatoriu ca toate bagajele sa fie infoliate înainte de a fi predate la ghișeul de check-in, in caz contrar, acestea nu vor fi acceptate și încărcate. Costurile sunt de aprox. 5USD/EUR și vor fi suportate de către pasageri.

Orar zbor 2021 05.05.2021-20.10.2021(fib)

CLUJ 07.00-Hurghada:09.40
Hurghada:20.50-Cluj:01.30  


TITANIC BEACH 5* SAFAGA ROAD

912 euro/2 persoane/7 nopti/all inclusive-02.06.2021


Hotel Titanic Beach Spa & AquaPark (a nu se confunda cu Titanic AquaPark Hurghada 4* din lantul hotelier PrimaSol) este situat la 10 km de la aeroport si la 16 km de centrul orasului Hurgada, pe prima linie. Pe teritoriul hotelului este amplasat un aqua park detinut chiar de hotel. Recomandat pentru familiile cu copii. Platile se pot efectua cu cardurile: Visa, MasterCard. Nu se accepta animale de companie.

Plaja: Proprie, de nisip, ponton, latimea plajei 450 m. Umbrele, sezlonguri, saltele - gratuit. Prosoapele de baie - gratuit. La piscina: umbrele, sezlonguri, saltele - gratuit.

In total, hotelul dispune de 602 camere:
• 480 camere standard (max. 2+2 pers., 40 mp);

Dotari si servicii:
• 4 restaurante (2 a la carte - contra cost)
• 4 baruri
• Piscina exterioara (6.000 mp, formata din 3 parti, o parte cu incalzire iarna)
• 8 tobogane de apa

Pentru copii:
• Sectiune pentru copii la piscina exterioara (fara incalzire)
• Tobogane de apa (9-12 ani)
• Scaune pentru copii
• Mini club (4 - 12 ani)
• Patut pentru copil (la cerere la receptie, gratuit)

Tarifele includ:avion din Cluj,cazare 7 nopti,all inclusive,taxe aeroport,transfer aeroport-hotel-aeroport.
DESERT ROSE 5*

991 euro/2 persoane/7 nopti/all inclusive-02.06.2021
 
 
 

Locație: Hotelul este situat direct pe plaja de nisip a hotelului. Centrul orașului Hurghada, cu numeroase magazine comerciale și de divertisment, precum și restaurante și baruri, este la aproximativ 16 km distanță. Se oferă un serviciu de transfer (contra cost) în centrul orașului Hurghada. Distanța până la aeroportul din Hurghada este de aproximativ 12 km.

Camere: Camerele au o cadă sau un duș, WC, uscător de păr, aer condiționat, telefon, TV prin satelit, mini-frigider, seif și balcon sau terasă cu vedere la grădină (DR/SR) sau vedere parțială la mare (DSM/ESM). Camerele de club (DBF/EBF) cu vedere la mare au aceleași facilități ca și camerele standard, plus facilități pentru prepararea de cafea/ceai și reîncărcare zilnică cu băuturi răcoritoare și apă minerală. Camerele de economii (DZP/EZP) sunt aceleași, care pot fi rezervate numai în număr limitat. Suita are aceleași caracteristici ca camerele cu vedere la grădină din 2 dormitoare cu ușă de legătură. 

Sport: sală de fitness, 3 terenuri de tenis (proiector/echipament contra cost), volei pe plajă și un program de divertisment zilnic, în timpul zilei și seara. 
Pentru o taxă: biliard, zonă de wellness cu saună, baie de aburi, baie turcească, masaje și tratamente. Sunt disponibile diverse sporturi nautice de la furnizorii locali de pe malul mării. 

Copii: Mini club (3 - 12 ani), divertisment pentru copii, mini-discotecă, piscină pentru copii, loc de joacă și babysitter (la cerere/contra cost). 

All-inclusive: mic dejun, prânz și cină în formă bufet, mic dejun târziu, gustări, cafea/ceai și prăjituri în după-amiaza, înghețată și băuturi alcoolice și nealcoolice locale între orele 10 și miezul nopții.Tarifele includ:avion din Cluj,cazare 7 nopti,all inclusive,taxe aeroport,transfer aeroport-hotel-aeroport.
     
Copyright 2007 Radian Comtur -

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.